Om Chorus Night

Körprojektet ChorusNight startades 2011 av Thomas Sjöström. ChorusNight-kören är ingen fast kör med regelbundna rep, utan en projektkör som övar inför de olika konserterna, körsångarna varierar således från gång till annan, även om många återvänder varje år. Kören är öppen för alla, men körvana och god notläsningsförmåga krävs. ChorusNights popularitet växer stadigt och beror på stor del på den särskilda ”ChorusNight-atmosfären” som präglas av glädje, värme, omtanke och professionalism.

ChorusNight är ett försök att skapa en stor körkonsert för körsångare runt om i Norden. Repertoaren är blandad, oftast mer åt det klassiska hållet, då det medverkar en fin symfoniorkester, men även pop, rock, filmmusik och medeltidsmusik. Ingen genre är främmande för vår repertoar. ChorusNight strävar efter en ny repertoar, nya arrangemang, även om en hel del gamla godingar dyker upp.

Om Dalhalla

Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett gammalt kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990.
Pingsten 1991 väcktes visionen om Dalhalla. Margareta Dellefors, och Åsa Nyman, dåvarande kulturchef i Rättvik, ”fann” det nedlagda kalkbrottet – namnet blev Dalhalla.
Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Under perioden juni till september erbjuder Dalhalla 20-­25 evenemang med både svenska och internationella artister inom olika musikstilar.