Information – EVENEMANGET INSTÄLLT

Detta är We Are Voice

Körrörelsen är idag Sveriges största folkrörelse som engagerar var tionde svensk, men ändå en av de minst synliga. Detta vill vi på We Are Voice ändra på. Under 2017 öppnar vi därför upp en digital mötesplats för körsångare och körledare som går under namnet We Are Voice. Plattformen lanseras i form av en app där ni kommer att kunna lyssna på era stämmor, följa med i noterna, kommunicera mellan körsångare och körledare i hela Sverige och mycket mer.
Men We Are Voice är inte bara en digital mötesplats – vi vill även uppmuntra körer till fysiska möten runt om i Sverige.
Den 3 juni är vi därför väldigt glada över att tillsammans med Dalhalla kunna bjuda på en unik körkonsert där hela publiken är med och sjunger! Senare i år, den 4 november, skruvar vi upp tempot ytterligare – då kommer hela 20 000 av Sveriges körsångare att samlas till en gigantisk körkonsert på Friends Arena i Stockholm. Givetvis är ni välkomna att komma och sjunga med oss där också!
We Are Voice samarbetar med Sveriges Körförbund. Läs mer på 

Information 

Ett detaljerat schema för den 3 juni och massor av av annan information kommer att presenteras inom kort.

Vi kommer även inom kort att presentera våra gästartister.

Uppdateringar kring Dalhalla Körfestival kommer löpande att ske här på vår hemsida samt även på vår Facebooksida www.facebook.com/dalhallakorfestival

Om Dalhalla

Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990.
Pingsten 1991 väcktes visionen om Dalhalla. Margareta Dellefors, och Åsa Nyman, dåvarande kulturchef i Rättvik, ”fann” det nedlagda kalkbrottet – namnet blev Dalhalla.
Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Under perioden juni till september erbjuder Dalhalla 20-­25 evenemang med både svenska och internationella artister inom olika musikstilar.